Silver Shampoo: Hvilken skal jeg vælge?

Silver Shampoo: Hvilken skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige silver shampooer, og det kan være svært at finde ud af, hvilken man skal vælge.

Alle silver shampooer har det til fælles, at de eliminerer gult skær i gråt hår. Men det er for de fleste ikke den eneste grund til at vælge en shampoo. Alt efter din hårtype og eventuelle hårproblemer er der forskellige behov, som en shampoo skal opfylde, udover at fjerne de uønskede gullige nuancer.

I dette indlæg kan du læse om 5 almindelige hårproblemer og hvilken shampoo på Greyhair.dk, som egner sig – når shampooen både skal fjerne det gule skær og passe til din hårtype og/eller hårproblem.

Tørt gråt hår

Tørt hår er et almindeligt problem for mange mennesker med gråt hår. Håret bliver tørt, fordi den beskyttende film omkring håret – lipidfilmen – forsvinder, når håret mister sit pigment og bliver hvidt. Samtidig bliver hovedbunden mere tør, når pigmentet forsvinder, hvilket også bidrager til tørt hår.

Der er derfor to områder at sætte ind på, når håret er tørt. Dels selve hårstråene og dels hovedbunden.

De fleste vil have en kombination af de to problemer, så en shampoo, som både fugter hovedbunden og beskytter hårstråene er en god løsning.

Fx er en shampoo uden sulfater og silikone et godt valg, fordi disse ingredienser bidrager til at udtørre hovedbunden og giver derved tørt hår.

To gode forslag til silver shampoo uden sulfater og silikone er:

 

Hårtab

Hvis du døjer med hårtab, er du bestemt ikke den eneste! Greyhair.dk sælger mange silver shampooer til mennesker, som er generet af hårtab.

Hårtab kan opstå af mange forskellige årsager. Ifølge Sundhed.dk opstår det typisk med alderen og 1/3 kvinder oplever problemer med hårtab.

Den tyske shampoo producent Alpecin har udviklet shampoo, der mindsker hårtab. Shampooen indeholder koffein, som styrker hårrødderne.

Shampooen bliver også lavet i en silver udgave, som du kan se her:

 

Filtret og kruset hår

Gråt hår som er filtret og kruser kan være noget af en udfordring. Det kan være svært at rede ud og nogen synes nærmest, at de kommer til at ligne en høstak!

En løsning kan være at vælge en shampoo uden silikone og sulfater!

Problemet med silikone er, at det ligger en usynlig film uden på hårstråene og forhindrer andre værdifulde ingredienser i at trænge ind i håret. Sulfater kan ødelægge den naturlige balance i hovedbunden.

I starten kan brug af shampoo med silikone og sulfater give håret et smukt glansfuldt skær. Men efterhånden som silikonen hober sig op i håret, vil det blive tørt og skrøbeligt. Tørheden vil på sigt betyde, at hårbunden producere mere fedt for at kompensere, så dit hår også bliver fedtet at se på.

Valquer laver en silver shampoo, som er velegnede til kruset og filtret hår. 

Du kan se den her: 

 

Glansløst hår

For mange bliver det grå hår helt glansløst, når det bliver tørt – ovenfor har jeg beskrevet, hvorfor gråt hår nemt bliver tørt. Håret bliver simpelthen mat og trist at se på. De fleste vil gerne have et skinnende sølvskær i håret, fremfor det triste og tørre.

Når det er problemet, kan shampoo med balsam være en god ide. Balsameffekt giver et blødt og skinnende hår og ligger en beskyttende hinde om hårstråene.

Et godt forslag til silver shampoo med balsam effekt er:

 

Almindeligt gråt hår

Heldigvis er det ikke alle, der oplever alle mulige problemer med deres hår. Nogle ønsker bare en almindeligt god plejende shampoo til deres hår, som samtidig kan fjerne det gule skær.

Dem er der mange af, og her er det nok mest en smagssag, hvilken man ønsker at købe til sit hår. De meste købte silver shampooer på Greyhair.dk til almindelig daglig pleje af gråt hår er:

 

Problemer med brugen af silver shampoo

Silver shampoo er rigtigt godt for mennesker med gråt hår, som ønsker at få det skinnende sølv look fremfor et lidt nusset og beskidt look, som nemt kan opstå, når det grå hår bliver gulligt.

Men der kan også være udfordringer med brugen af silver shampoo. Nogle oplever, at deres hår bliver blåt eller lilla, hvilket selv sagt ikke er særlig pænt.

Det er der heldigvis løsninger for, som du kan læse mere om i dette blogindlæg HER 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.