Pleje af gråt hår

Pleje af gråt hår

I dette indlæg kan du læse om, hvorfor dit hår bliver gråt. Hvad det kan betyde for dit hår, og hvordan du kan pleje det, så det bliver smukt skinnende i stedet for gulligt og trist.

Hvorfor bliver håret gråt?

Håret bliver gråt, når pigmentet melanin med alderen forsvinder. Der findes to typer melanin; den ene er mørk/sort, den anden er gul/rød. Det er sammensætningen af melanin hos den enkelte, som bestemmer, hvilken hårfarve vi hver især får.

Når melaninen forsvinder fra hårsækkene, vokser håret ud uden farve - altså hvidt.

Det er individuelt hvor mange hårsække hos den enkelte, der mister melanin og, hvor hurtigt det går. Det er derfor, at der er stor forskel på, hvor tidligt vi begynder at få grå hår, hvor hurtigt vi bliver egentligt gråhårede, og om vi ender med at blive nærmest hvidhårede.

Kan man bremse gråt hår?

Der er delte meninger på nettet om, om man kan bremse det grå hår. Nogen mener, at rygestop, sund kost og motion gør en forskel. Andre at minimering af stress og jag gør en forskel.

Selv om de nævnte ting altid er fornuftige, har vi på Greyhair.dk ikke kunnet finde overbevisende information om, at det skulle gøre en forskel.

Vi fokusere derfor på, hvordan man kan få et smukt gråt hår fremfor at forsøge at bremse det!

Hvorfor bliver gråt hår tørt?

En af de ting der kan gøre, at man bliver ked af sit grå hår, er, hvis det bliver tørt og stift.

Det kan ske, fordi en beskyttende film om hårstråene, kaldet lipidfilmen, forsvinder, når pigmentet forsvinder. Samtidig bliver hovedbunden også mere tør, efterhånden som pigmentet forsvinder.

Hvis du oplever, at dit hår er mere tørt, er det en god ide at vælge en shampoo, som tilfører mere fugt.

Se shampoo som tilfører fugt HER.

Hvorfor bliver gråt hår gulligt?

Mange oplever, at deres grå hår får en gullig nuance, som de ikke er særligt glade for. Håret kan komme til at se nusset og beskidt ud.

Det grå hår bliver gulligt, fordi den manglende pigment betyder, at håret lettere bliver påvirket af sollys, varme og forurening.

For at eliminere den gule farve kan man anvende en silver shampoo. Silver shampoos indeholder farven lilla, som er komplimentærfarve til gul. Det er årsagen til, at silver shampoo kan eliminere den gule farve.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.