Er dit grå hår en høstak? - Der er hjælp at hente!

Er dit grå hår en høstak? - Der er hjælp at hente!

Når gråt hår mister sit pigment, kan det give forskellige problemer!

Hvis du har kraftigt eller krøllet hår, kan håret nærmest blive som en høstak. Hvis du kender det problem, så læs med her!

Du får en forklaring på, hvorfor det sker – og ikke mindst hvad du kan gøre for at løse problemet.

Hvorfor bliver håret som en høstak?

Det gør det først og fremmest, fordi det bliver tørt og stift.

Der er overordnet to grunde til, at gråt hår bliver tørt:

Den ene er, at den beskyttende film om hårstråene - kaldet lipidfilmen - forsvinder, når pigmenten i håret forsvinder, så det bliver hvidt. Håret mangler derved både fedt og fugt og bliver meget mere skrøbeligt.

Den anden grund er, at hovedbunden bliver mere tør, hvilket også sker, når pigmenten i håret forsvinder.

Det tørre hår kan blive kruset og derved blive svært og genstridigt at have med at gøre.

Sådan kan det løses

1. Undgå for varmt vand, når du vasker hår

Varmt vand udtørre hår og hovedbund, så dit hår bliver endnu mere filtret og kruset. Så det er en god ide at skrue ned for temperaturen.

Det betyder ikke, at du skal igang med det kolde gys, hver gang du skal i bad. Det betyder blot, at du med fordel kan skrue ned for varmen, hvis du normalt bader i meget varmt vand.

2. Undgå eller minimer brug af hårtørrer

Også hårtørreren er en synder, når det gælder tørt hår. 

Du kan vælge slet ikke at bruge hårtørrer. Du kan også vælge at minimere brugen af den.

Der kan være mange gode grunde til at bruge hårtørrer, så det du kan gøre er at skrue ned for varmen på den. Du kan også vælge først at bruge den, når dit hår er lufttørret et stykke tid, for så skal du ikke bruge den i lige så lang tid.

3. Vælg en silver shampoo uden sulfater og silikone

Shampoo med silikone og sulfater bidrager til, at problemet bliver endnu støtte.

Problemet med silikone er, at det ligger en usynlig film uden på hårstråene og forhindrer andre værdifulde ingredienser i at trænge ind i håret. Sulfater kan ødelægge den naturlige balance i hårbunden.

I starten kan brug af shampoo med silikone og sulfater give håret et smukt glansfuldt skær. Men efterhånden som silikonen hober sig op i håret, bidrager til det, at håret bliver endnu mere tørt og skrøbeligt. Tørheden vil på sigt betyde, at hårbunden producere mere fedt for at kompensere, så dit hår bliver fedtet at se på – altså ikke på en måde, der giver håret fugt og glans!

Så når du vælger en shampoo uden silikone og sulfater, giver du bedre mulighed for, at dit hår kan få glæde af shampooens plejende egenskaber på længere sigt – og derved får håret den fugt og pleje, som det har brug for, for ikke at ende som en høstak.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.